Velkommen til min nye blogg: Applehjelp

Hei Mac-venner!

CMD+ALT+P+R

Sier det deg noe? Tenkte meg det. Det er vel derfor du muligens er en av de mange jeg har fikset Macen til de siste 10 år. Blinkende spørsmåltegn, kranglete fonter, lumske harddisker og korrupte preferansefiler – jeg har sett det meste. Kunne dette like gjerne ha vært plastikkbokser med Windows på – altså PCer? Helt sikkert. Men annet enn å flytte data fra PC til Mac for folk som går lei av alt det triste, så har jeg ikke mye erfaring fra den andre siden.

Er det mindre trøbbel med å ha en Mac? Tror svaret er både ja og nei. Ryker harddisken din så har dataene gått til de evige bytemarker uansett operativsystem og kun menn i hvite frakker kan få tilbake romanen du brukte de siste 18 månedene av ditt liv på. Samme sak å miste mobilen, ikke sant?

Vel, jeg tror det er en liten forskjell her. Som Mac-bruker er muligheten stor for at du en eller annen gang har koblet til en ekstern harddisk til maskinen og hva skjer da? Jo, en boks popper opp og lurer på om du vil bruke denne til Time Machine backup. Alt du trenger er altså å klikke OK for å sove litt bedre om natten. Og hva med iPhonen som forsvant i taxien natt til søndag? Borte. Men en sikkerhetskopi av alt innholdet har du helt sikkert i iTunes/iPhoto. Altså, du mistet ikke alle telefonnumre, bilder, notater, programmer eller innstillinger. Jeg har møtt mange PC brukere med andre løsninger som ikke har dette på plass fordi de ikke gidder å sette seg inn i hvordan programvaren som synkroniserer mobilen mot PCen fungerer.

Og det er nå jeg kommer til kjernen i granateplet:

Vi er Mac-brukere fordi vi ønsker å bruke 100% av tiden foran maskinen til å være produktive eller la oss underholde. «Kun staffasje og jåleri», sier gjerne den som aldri har testet en Mac noe særlig lengre enn det tar Steve Balmer å bli svett under armene. Joda, ingenting er så porno som å pakke ut en helt ny Mac eller sitringen man hadde første gang iPhonen lå i hånda. Men det jeg syns er virkelig sexy med Mac og iDevices er OS X og iOS – altså fundamentet (les: operativsystem) som muliggjør all den fantastiske programvaren vi har blitt bortskjemt med i Apple-land! (artikkelen fortsetter under bildet).

Og dette er altså min målsetning med denne bloggen. Å gi deg hint og tips om spennende programvare til Mac, iPhone og iPad du ikke ante fantes der ute. Noe smart som putter et lurt smil på ansiktet ditt og som i tillegg har potensialet til å øke produktiviteten enda mere. Eller gjøre hverdagen litt morsommere. Første artikkel kommer innen en dag eller to og etterhvert blir det jammen meg videoer også.

Så for å oppsummere, alle har behov for å ommøblere og pusse opp av og til. En ikke så veldig dristig påstand med tanke på hvor tettpakket det var sist jeg befant meg på IKEA. De samme prinsippene bør gjelde for det digitale skrivebordet også. Vi snakker veien mot en ekte zen-desktop her. Viktig for deg å følge med litt også og suge til deg ny Mac-kunnskap.

Men det er ikke alt du trenger å vite heller.

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!