Norsk stavekontroll i Lion

Hver gang Apple slipper en stor oppgradering av OS X er jeg alltid like spent på om norsk ordliste endelig blir inkludert. Det skjedde ikke med OS X Lion heller, så imens svenske og danske Mac-brukere fortsatt kan peke nese mot lille Norge, får vi bare brette opp ermene og fikse dette selv. Det er ikke spesielt vanskelig.

Dette gjør du for å få norsk stavekontroll i OS X Lion (fungerer også i Snow Leopard/Leopard):

  • Last ned norsk ordliste her.
  • Lukk alle åpne programmer.
  • Installer .pkg filen du nettopp lastet ned (du kan velge bokmål eller nynorsk i løpet av prosessen). OBS! Du må velge å installere ordlisten for alle brukerne på maskinen og ikke bare din lokale bruker. Til slutt vil du bli logget ut automatisk.
  • Når du er pålogget igjen går du til «Systemvalg» og «Språk og tekst».

  • Her velger du «Norsk (Bibliotek)» under «Stavekontroll» om du ønsker å sette norsk som standard stavekontroll/ordliste.

Sånn. Nå har du installert norsk ordliste som du kan bruke i f.eks Mail, Pages, TextEdit etc. Husk at Office-pakka har egne ordlister som ikke påvirkes av dette (unntaket er Outlook, som i Office 2011 ikke har egen norsk ordliste).

,

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!