Launch Center Pro

Launch Center Pro (heretter kalt LCP) er en snedig iPhone app for deg som setter pris på færrest mulig «taps» for å få ting gjort. LCP er akkurat nå på tilbud med 40% avslag i AppStore til 21,- og gir deg mye gøy/nytte i sommer mens vi venter på iOS6. Konseptet går ut på at du setter opp selvvalgte actions, enten frittstående eller samlet i en gruppe.

Launch Center Pro hjemskjerm Launch Center Pro Google søk

En action kan være alt fra å ringe din kjære (speed dial) til å dimme lysstyrken 35% på din iPhone for natt-modus. I skjermbildet oppe til venstre kan du se min LCP startskjerm. De sju første ikonene med rektangulær bakgrunn er actions (disse skiller seg alltid ut med bakgrunn på ikonet) og resten er grupper med flere actions. En kjapp gjennomgang av det du ser på min startskjerm:

  • «Lommelykt» er selvforklarende (og så bra at jeg slettet den lommelykt-appen jeg hadde fra før).
  • «Demp lys» er en «toggle» mellom ønsket lysstyrke for dag/natt, som nevnt i innledningen.
  • «Sjekk saldo» tar meg direkte til forhåndsdefinert kontakt for å sende en SMS, i dette tilfellet til min bank.
  • «Ny hendelse» starter WeekCal direkte og åpner dialogboksen «Legg til hendelse» for meg slik at jeg lynraskt kan legge inn en ny avtale i kalenderen.
  • «Google» -her slipper jeg å skrive inn søkestrengen i Safari først (se bilde oppe til høyre).
  • «Kart» åpner kart-appen fra Google (ikke noe hokus-pokus her, men liker å ha denne lett tilgjengelig).
  • «Face meldinger» tar meg direkte til «Meldinger» inne i Facebook appen (og da kunne jeg slette Facebook Messenger – syns alltid den har vært litt for forstyrrende).

Videre har jeg satt opp flere actions i grupper, se her for selvforklarende skjermbilder:

Launch Center Pro gruppe "Nina" Launch Center Pro gruppe "Nødhjelp"
Launch Center Pro gruppe "Legg til" Launch Center Pro gruppe "Oppslag"

Grupper funker slik at man holder inne gruppe-ikonet og sklir med fingeren opp på ønsket action for å utløse denne. Om du ikke gjør dette, men slipper, kommer du tilbake til start-skjermen.

Oppsett av actions/grupper

Launch Center Pro Action Composer Common Launch Center Pro Action Composer Installed

Å legge til nye actions i LCP kan være ganske tidkrevende fordi man rett og slett har så mange muligheter. Her er det bare å leke seg frem til et oppsett man trives med. Om jeg har noe å utsette på dette programmet må det være at man faktisk ikke kan åpne en hvilken som helst app fra LCP, programmet må støtte såkalt URL Schemes. Men mange har dette og listen over apps som fungerer sammen med Launch Center Pro finner du her.

Launch Center Pro Edit Actions Launch Center Pro Edit Groups
Launch Center Pro Action Settings Launch Center Pro Icon Edit

LCP gir deg stor fleksibilitet med oppsettet og for de av oss med nerde-genet i behold kan dette fort utarte seg til timer med flikking før oppsettet sitter. Det handler jo ikke bare om hvilke actions og grupper man oppretter men selvfølgelig hvor disse er plassert og ikke minst, hvordan de ser ut. LCP gir deg nemlig 10 forskjellige bakgrunner og hold pusten…400 ikoner å velge mellom! Du er herved advart. Have fun!

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!