3 tips – Effektivitet og opprydding

Nytt år, nye muligheter. Her får du 3 tips for en mer effektiv hverdag og en friskere Mac:

2Do (iPad/iPhone)

Jeg kom tilfeldigvis over denne via «New Year, New You» på AppStore og ble solgt på første skjermbilde! Denne Appen (som er Universiell, altså både for iPhone og iPad) har et vanvittig lekkert brukergrensesnitt som er effektivt og brukervennlig ut til fingerspissene. Men på tross av mye eye candy, eks. slett et element og et papirfly flyr over skjermen og ut i intet (animasjoner kan deaktiveres i Settings om ønskelig) så er Appen meget funksjonsrik uten å virke forrvirrende med utrolig mange muligheter for tilpasning. Grensesnittet fungerer like bra på iPhone som iPad og sistnevnte gir deg i tillegg en flott og nyttig kalender i landskap-modus.

2Do tilhører kategorien «Getting Things Done» og her finnes det nå veldig mye å velge mellom. Jeg har inntil nå sverget til Things men fikk aldri helt dreisen på dette uten at jeg helt klarer analysere hvorfor. Bortsett fra en ting: 2Do har flere muligheter for synkronisering mellom iPhone og iPad, deriblant via Apples Mobile Me tjeneste, noe som fungerer aldeles strålende.

Jeg syns 2Do også er mye mer effektivt med sin bruk av faner for hver enkelt kalender – noe som gir en veldig bra totaloversikt samt mindre antall trykk mellom prosjekter eller ved innlegging av nye oppgaver. Og selv om Things har en Mac-klient, noe 2Do ikke har – så har jeg ikke savnet dette i det hele tatt. iPhonen er jo uansett med meg over alt og iPaden har jeg liggende ved siden av iMacen når jeg jobber. Dessuten dukker jo alle oppgavene opp i iCal/Mail på Macen (når man synker via Mobile Me). Så man har altså mulighet til å legge inn nye ting samt krysse av for utførte oppgaver direkte på Macen også. Har du spørsmål rundt bruken av Appen, legg igjen en kommentar nederst her.

Appstore: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=303656546&mt=8
Mer info: http://2doapp.com/

Pris: $7

Onyx (Mac)

Dette er et verktøy for vedlikehold av systemet på Macen din. Onyx har eksistert lenge og gjør omtrent de samme tingene som Cocktail – for de av dere som har vært borti dette tidligere (nei, Rune-bror…ikke det Cocktail). Forskjellen er at Onyx er gratis og enkelte mener det også er mer robust og gjør jobben bedre enn konkurrenten. Uten å gå nærmere inn på de tekniske finurlighetene om akkurat hva som skjer når du kjører Onyx, så anbefales det alle Mac-brukere å kjøre dette i hvert fall 4 ganger i året om du bruker maskinen din mye.

Slik går du frem:

  • På utviklerens hjemmeside vil du se at det finnes forskjellige versjoner avhengig av hvilken utgave av Mac OS X du har på maskinen. Trykk på  oppe i venstre hjørne av skjermen din og velg «Om denne maskinen» for å finne ut av hvilken systemversjon du kjører (eks. 10.5 eller 10.6).
  • Etter at du har flyttet Onyx inn i Program-mappen, lukk alle andre åpne program og start Onyx.
  • Velg «OK» og «Ja» til alle beskjeder som kommer opp.
  • Deretter velger du «Automation» (her må du taste admin-passordet ditt) og trykker «Execute».
  • Når prosessene er ferdig tar du omstart av maskinen.

Nå kunne du ha fått en glad Mac om det ikke hadde vært for harddisken som muligens er stappfull av filer du ikke ante du hadde. Les videre…

Last ned: http://www.titanium.free.fr/download.php

Pris: Gratis

OmniDiskSweeper (Mac)

Dette programmet hjelper deg med å finne de store filene du ikke trenger som opptar alt for mye plass på disken. Det geniale her er at den analyserer din interne disk – som vanligvis heter «Macintosh HD» og sorterer alle mappene etter hvor mye data de har (eksterne disker kan også velges). Slik kan du raskt finne ut hvor skoen trykker. Programmet gir deg også mulighet til å slette direkte det du ikke trenger. OBS! Hold deg unna mappene «Library» og «System» om du ikke har 100% oversikt over hva du egentlig sletter.


På skjermbildet over kan jeg se at jeg har noen filer som bør ryddes på 1. nivå på disken (første kolonne) samt at min virtuelle Windows Vista partisjon (Fusion) er på hele 22.4 GB!

PS! Om du har fått advarsler fra Finder om at disken din snart er full anbefaler jeg deg å kjøre OmniDiskSweeper før Onyx.

Last ned: http://www.omnigroup.com/products/omnidisksweeper/download/
Mer info: http://www.omnigroup.com/products/omnidisksweeper/

Pris: Gratis

, ,

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!