3 Dock-tips for en ryddigere Mac desktop

For inntil en stund siden hadde jeg en gazillion ikoner i min Dock. Så jeg bestemte meg for å rydde opp, pynte litt og gjøre den mer funksjonell. Her er 3 enkle Dock-tips for det nye året:

Sist brukte objekter i Dock som et stack

Dette høres kanskje kjent ut? Joda, denne finner du også under -menyen, men det er svært få som vet at man faktisk kan få denne funksjonen som et stack i Docken også.

Dock - sist brukte dokumenter

 

Dock - sist brukte dokumenter

Gjør dette for å legge til denne udokumenterte funksjonen:

Åpne programmet Terminal (Programmer/Verktøy) og lim inn følgende tekst:

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }' ; killall Dock

Når du avslutter med Enter vil et nytt stack dukke opp. Du kan nå høyreklikke for å velge om du her vil vise sist brukte programmer, dokumenter, tjenere, favorittvolum eller favorittobjekter (sistnevnte er dine favoritter i Finders sidestolpe til venstre). Velg også om du ønsker å vise innholdet som vifte, rutenett, liste eller automatisk.

Dock - konfigurer "sist brukte stack"

Når du har satt opp ett stack er det ingen ting i veien for at du kan legge til enda ett, om du f.eks ønsker å ha både sist brukte programmer og sist brukte dokumenter. I så fall gjentar du prosessen med Terminal over til du har så mange «Sist brukte stack» du ønsker.

CandyBar – gi dine mapper og ikoner ett nytt tema

Du har kanskje lagt merke til at mine stacks og ikon for papirkurv på skjermbildene er litt anderledes enn hva som er standard under Mountain Lion? For å forandre designet på systemmapper etc. er alt du trenger å gjøre å laste ned CandyBar fra Panic her:

http://www.panic.com/blog/2012/08/candybar-mountain-lion-and-beyond/

Programmet er nå helt gratis og grunnen til dette samt link til nedlasting finner du i lenken over. CandyBar gir deg et fint grensesnitt hvor du enkelt velger hvilke mapper/ikoner du ønsker å forandre.

CandyBar

Hos The Icon Factory finner du CandyBar iContainere med forskjellige design du kan sjekke ut og laste ned gratis.

Overflow – når det rett og slett flyter over

Innledningsvis nevnte jeg at jeg har kvittet meg med veldig mange av ikonene i Docken. Men hva gjør jeg når jeg kjapt ønsker å åpne noe som ikke lenger ligger der? Selvsagt er det flere snarveier til dette som å bruke Spotlight eller f.eks en tredjeparts løsning som Alfred. Selv er jeg en av de som faktisk ikke syns Apples egen Launchpad er så ille. En av grunnen er nok at jeg digger å se App ikoner i veldig stor størrelse ettersom mange av dem har et flott design. Dog syns jeg Launchpad med sine iOS lignende mapper kunne løst sorteringen bedre og jeg har funnet et strålende alternativ i Overflow.

Overflow for Mac

Det har hendt altfor ofte tidligere at jeg vet jeg har et lite shareware program installert med et spesifikt bruksområde, men som jeg ikke husker hva heter. Med Overflow kan man som du ser, opprette grupper og organisere programmene etter eget ønske. Programmet er nydelig designet, støtter bl.a. hot-keys og har mange andre muligheter for egne tilpassinger i innstillingene.

Overflow Mac innstillinger

Overflow koster 105,- og du finner det her i Mac App Store.

Jeg håper disse tipsene gjør din mac-hverdag enda mer effektiv. Har du spørsmål, fyr løs i kommentarfeltet under. Og om du ikke gjør det fra før, følg gjerne Applehjelp på Facebook.

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!