Notis

iOS 7 – her er detaljene du trenger å vite!

Apple iOS 7

I dag slippes iOS 7 – en stor oppdateringen for Apples mobile enheter med mange nye, smarte funksjoner. I motsetning til hva som ofte er tilfellet med andre aktører i bransjen, har Apple jobbet for at du kan legge inn det nye systemet selv om din iPhone er opptil 3 år gammel. Du får ikke all ny funksjonalitet med en gammel enhet, men det er bra at denne oppdateringen er gjort tilgjengelig for flest mulig. Det kan uansett være klokt å vente på iOS 7.01 om du har en eldre iPhone/iPad. Erfaringsmessig optimaliseres fart og ytelse for eldre modeller i de første inkrementelle oppdateringene. Når du er klar for iOS 7, kanskje du bør vurdere en gjenoppretting slik at du får tatt en skikkelig opprydding? Uansett om du velger dette eller standard oppdatering, husk først overføring av innhold til datamaskinen, aktiver iCloud og ikke minst, ta en sikkerhetskopi!

iOS 7 kjører på følgende enheter:

 • iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 samt nylanserte iPhone 5c og iPhone 5s.
 • iPod touch 5. generasjon.
 • iPad 2, iPad 3, iPad 4 og iPad mini.

Mange store nyheter men Applehjelp gir deg de små detaljene

Med denne oppdateringen har alt fått en overhaling – og det første du vil legge merke til er et utrolig elegant, minimalistisk men fargerikt nytt design. Samtidig virker ikke iOS 7 fremmed i bruk fordi Apple klokelig har beholdt systemets kjernefunksjonalitet og den ikon-baserte layouten du kjenner fra før, med unntak av bl.a. min nye favoritt, Kontrollsenter.

iOS 7 kontrollsenter

Dette innlegget vil dog ikke handle om de store forandringene, men de små, mindre kjente tingene som kan være svært nyttig å vite om. Trenger du først en gjennomgang av de store nyhetene i iOS 7 bør du se sjekke ut denne presentasjonen fra Apple som gir deg alt du trenger å vite om:

 • Et helt nytt Kontrollsenter.
 • Redesignet Varslingssenter.
 • Oppdatert Multitasking.
 • Nye kamerafunskjoner.
 • Med Bilder kan vi nå organisere, redigere og dele enda smartere en tidligere.
 • Airdrop, del innhold direkte trådløst til andre med iPhone i nærheten av deg.
 • Stor oppdatering av Safari med bl.a nye faner, kant-til-kant design og bedre ytelse.
 • Nye kamerafunksjoner.
 • Alle kjerne-programmer som Mail, Meldinger, Kalender, Vær etc. har fått store løft med nytt utseende og bedre funksjonalitet.

Gjør systemfonten fetere

Da Apple slapp de første betaene av iOS 7 introduserte de en helt ny systemfont, Helvetica Neue Ultra Light. Men utviklere og beta-testere mente denne var altfor tynn med redusert lesbarhet. Apple hørte på protestene som resulterte i at den ferdige versjonen av iOS 7 bruker Helvetica Neue i stedet. Men ikke nok med det, om du fortsatt syns denne blir for spinkel har du mulighet til å forandre dette. Gå til Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet og aktiver «Halvfet tekst».

iOS 7 - halvfet tekst

Slå av gjennomsiktighet i brukergrensesnittet

iOS 7 flommer over av elementer med gjennomsiktighet (om du har iPhone 4s eller nyere). Bakgrunnsbildet du setter på lås- og hjemskjerm påvirker nå resten av grensesnittet i mye større grad ettersom fargene her vil skinne gjennom til andre elementer på toppen – da spesielt i Varslingssenter og Kontrollsenter. Om du ikke har sansen for dette blir du sikkert glad for å vite at Apple også her gir brukeren valget ved å gå til Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – Øk kontrast.

iOS 7 øk kontrast

Deaktiver Parallax bakgrunnen

Para-hva-for-noe? Om du allerede har oppdatert til iOS 7 (og har iPhone 4s eller nyere), har du kanskje lagt merke til at alt ser ut til å flyte på toppen av bakgrunnen på låst- og hjemskjermen når du tilter din iPhone (se effekten her). Dette er altså parallakse-effekten Apple har lagt inn i grensesnittet for å gi det hele en ekstra dybdefølelse. Men du kan deaktivere den om du ønsker, dette gjøres under Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – Reduser bevegelse (du slår altså denne på).

Fun fact: Apple har også benyttet parallakse-skrolling på websiden for nye iPhone 5c (skroll ned til kjempebildene av blå og grønn modell når du ser på siden).

Er videresending fjernet og hvor ble tidspunkt for meldinger av?

I Meldinger når du står inne på en «chat», er knappen «Rediger» nå fjernet og erstattet med en snarvei for å ringe, facetime eller gå til kontakinfo (uten å skrolle til toppen som i iOS 6). Så hvordan videresender du meldinger nå? Apple har faktisk fjernet denne muligheten i iOS 7. Neida! Fikk du iOS 2 flashback nå? Funksjonen (samt muligheten til å slette en enkeltmelding) finner du ved å holde nede på en meldingsboble og deretter velge «Mer». Tidspunkt for enkeltmeldinger nedover i en konversasjon er heller ikke lenger synlig ved første øyekast, men om du svieper fra høyre til venstre og holder, dukker de opp ute til siden.

iOS 7 meldinger

Personer kan blokkeres

Har du en stalker? Da vil du sette pris på at du nå kan blokkere vedkommende fra samtaler, meldinger og FaceTime – direkte fra kontaktlisten.

iOS 7 blokkere kontakt

App Store: Auto-oppdateringer, apps i nærheten, ønskeliste og barn

Nå oppdateres apps automatisk. Om du ikke vil at dette skjer i bakgrunnen – kanskje fordi du ønsker å lese hva som er nytt/rettet før du oppdaterer – kan automatiske oppdateringer deaktiveres ved å gå inn på Innstillinger – iTunes og App Store. Merk, med automatiske oppdateringer aktivert får vi en logg over hva som har blitt oppdatert, både under «Oppdateringer» i App Store og det nye Varslingssenteret. En annen forbedring i App Store er at funksjonen «Genius» (som tidligere viste deg alternativ til allerede installerte apps) nå er byttet ut med «I nærheten». Denne viser deg aktuelle apps basert på plassen du befinner deg og kommer garantert til å bli nyttig ved reiser og søk etter tjenester på nye steder. Andre App Store nyheter er at du nå har en ønskeliste som også synkroniseres over til Macen i tillegg til at det snart vil dukke opp en egen kategori for apps til barn.

iOS 7 App Store

Kompass i 100% vater

Kompasset har fått en steintøff visuell oppdatering, jeg liker retningen Apple har valgt her…p-tysch…tok du den? Men om du ser nøye etter er det en ny «navigasjons-prikk» i bunnen som jo indikerer at noe befinner seg på neste side til høyre – nemlig et vater. Og det fungerer tre veier, portrett, landskap og liggende flatt med skjermen opp. Kjekt å ha.

iOS 7 kompass og vater

Zoom inn på video-opptak

En kjærkommen nyhet når du tar opp video, er at du nå kan zoome inn samtidig. Du bruker standard zoom-klyp med to fingre. Nå dukker det opp en vertikal zoom-kontroll på skjermen som hjelper deg videre – det er bedre å bruke denne da det ikke blir så mye riste-bevegelse på opptaket som klype-bevegelsen. Legg også merke til at Apple har gjort «ta-et-stillbilde-mens-du-filmer» funksjonen mye tydeligere med en ny, dedikert knapp.

iOS 7 zoom videokamera

Fingertips

Ikke naviger bakover og fremover med <  > knappene. Husk at nå er det bare å sveipe til venstre og høyre i stedet. De aller fleste medfølgende program som Safari, Mail, Notater, Kalender etc. støtter dette – og flere og flere 3. parts apper også. Dette er mye, mye enklere og da særlig ved enhånds-bruk på iPhone 5/5c/5s med 4″ skjerm i apper hvor tilbake-knappen er øverst, oppe i venstre hjørne. I Multitask-området, der du bytter mellom åpne program (dobbelklikk på Hjem-knappen) kan du nå enkelt sveipe et vindu oppover for å stenge ned appen. Men visste du at du kan lukke tre samtidig? Nå vet du det.

iOS7 fingertips

Mange flere muligheter under Tilgjengelighet

Under Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet har det (som tidligere nevnt i denne artikkelen) dukket opp mange nye valg. Se f.eks. på «Av/på-etiketter» på skjermbildet under til venstre. Når denne er påslått, understrekes påslåtte brytere med tallet 1 i tillegg til den sterke grønnfargen og tallet 0 når bryteren er i av-posisjon. Dette kan være til stor hjelp for svaksynte og fargeblinde. Legg ellers merke til at mulighetene har blitt enda flere under «Begrenset tilgang». Dette låser din iPhone eller iPad til ett program hvor du kan kontrollere hvilke funksjoner og områder som skal være tilgjengelige. Perfekt om du f.eks. har et lite barn som hele tiden går ut av et spill eller en lære-app fordi det konstant trykker ned Hjem-knappen. Med «Begrenset tilgang» kan du altså i dette tilfellet deaktivere Hjem-knappen i ønsket app. Og som du ser, det er mange muligheter her til å styre flere funksjoner etter egne behov.

iOS 7 tilgjengelighet

Andre «litt hemmelige» nyheter i iOS 7:

 • Facetime støtter nå vanlige (audio) samtaler.
 • Apple Maps med «turn by turn» veibeskrivelse også når du går. I tillegg har kartene fått nattmodus.
 • Slå sammen info fra to kontakter til en i Adresseboken.
 • Leter du etter iCloud faner i Safari? Disse finner du nå om du går inn på tabs og deretter skroller nedover. Og .com knappen med variasjoner får du nå opp ved å holde inne punktum-tasten.
 • Skreddersy det nye Varslingssenteret under Innstillinger/Varslingssenter.
 • I Innstillinger/Kontrollsenter kan du bestemme om Kontrollsenter skal være tilgjengelig fra låst skjerm og/eller programmer (om du f.eks. spiller et spill hvor du utilsiktet drar opp Kontrollsenteret, bør du deaktivere dette i programmer).
 • Flere programmer kan nå oppdatere innhold i bakgrunnen. Du styrer hvilke under Innstillinger – Generelt – Bakgrunnsoppdatering.
 • Personvern er styrket med flere valg her: Innstillinger – Personvern
 • En nedtelling (timer) vil også være synlig fra låst skjerm.
 • Vimeo og Flickr er nå integrert i systemet for enkel deling.
 • I Verdensklokka vil et trykk på en urskive gi deg en digital klokke i stedet.
 • Scann QR-koder direkte til Passbook.
 • Når du taster et telefonnummer vil du se bakgrunnen gjennom tastene når du trykker.
 • Klokke app-ikonet er levende på Hjem-skjermen (sekundviseren tikker av gårde…).
 • Det har kommet nye animasjoner når du laster ned/oppdaterer fra App Store og programmer du enda ikke har åpnet merkes med en liten blå prikk.
 • Siri skjønner mer og kan brukes til mange flere ting.
 • Spotlight/Søk utføres nå ved å sveipe nedover fra midten av Hjem-skjerm.
 • iOS 7 har støtte for iBeacons.
 • Finn iPhone har blitt mer tyverisikker. Nå må nemlig enheten aktiveres med Apple ID.
 • iOS 7 bringer mye nytt til bedriftsmarkedet.
 • Husk forøvrig å sjekke ut alle nye alarm- og ringetoner!

Ting som kommer når OS X 10.9 Mavericks blir lansert senere i høst:

 • iCloud Keychain, tenk 1Password funksjonalitet innebygget i både iOS og OS X som synkroniserer dine login-passord og kredittkort-info.
 • Synkronisering av Påminnelser mellom iOS og OS X slik at når du klikker ok på en påminnelse forsvinner den samtidig fra alle andre enheter.
 • Tekstsnarveier som legges til under Innstillinger – Generelt – Tastatur – Snarveier vil også synkroniseres mellom iOS 7 og OS X 10.9 Mavericks.

Det er forventet at iOS 7 slippes løs i kveld kl. 19 norsk tid. Kos deg!

 • Ann-Lovise Bjorøy

  På forrige versjon så kunne en dobbeltrykke på hjem-knappen så kom det opp programmer enn hadde vært inne på for så å slette det. Er dette mulig i den nye versjonen?? Finner ikke ut av det…

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Dobbeltklikk som tidligere, men nå må du sveipe programvinduene opp for å avslutte app. Opptil 3 samtidig.

   • Ann-Lovise Bjorøy

    Takk for svar! Fant ut av det når jeg satt å lekte meg 😉

 • Joachim Norenberg

  Kompass? Har mulighet til å stille av/på geografisk nordpol i innstillinger, men har ikke selve appen. Hvor er den?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Sveip fra høyre til venstre.

   • Joachim Norenberg

    Takker, fant den, he he.

 • even

  min iphone 4 har blitt ekstremt treg etter oppdatering.et ork å skrive melding..

  • Heidi Rummelhoff Ringstad

   Jeg har det samme problemet, tlf bruker flere sekunder på å skrive en bokstav, det kan virke som tastaturet er forsinket på en måte, det henger etter.
   Forsøkte å finne utav hvordan jeg kunne få tilbake iOs6, men har ikke funnet noe..

   • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

    Prøv først Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger. Om dette ikke gjør susen, tror jeg nok en fullstendig gjenoppbygging + sette opp som ny telefon (se lenke i begynnelsen av artikkelen) er eneste løsning.

    • Ida Katrine Sletten Engelsen

     Hei.
     Dersom man nullstiller alle innstillinger, forsvinner noe da? meldinger/bilder etc.?
     Min iPhone 4 har nemlig også blitt helt hinsides treg og skrive på. :(

     • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

      Nei, det heter jo «nullstill alle innstillinger», ikke sant? Jeg er 99% sikker på at dette fikser ditt problem med tregt tastatur. Dette setter altså tilbake alle innstillinger til standard verdier. Så da må du gå over på nytt og justere slik du vil ha det (spesielt med tanke på batteri-sparing, se mitt nyeste innlegg).

     • Ida Katrine Sletten Engelsen

      Tusen takk for tips! Ja, har nettopp lest batteri-sparings spalten! :) Super side! :)

 • disqus_nkJ3EdV0fq

  etter IOS7 oppdateringen på iphone 5 så funker ikke itunes store ( den er bare hvit… men ikonene nedest men kommer ikke inn på selve storen…. what to do? og snapchaten låser seg og man må starte den på nytt … råd?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger. Snapchat, kanskje den ikke er oppdatert for iOS 7 og dermed har en bug?

   • disqus_nkJ3EdV0fq

    da har man gjennopprettet alt men itunes store vil ikke fungere får opp innmellom at det ikke går ann å koble til itunes store…

 • Maria Ve

  Min iPad mini har blitt treg etter den siste oppdateringen, spesielt tastaturen. Jeg prøvde å nullstille alle innstillinger, men det hjalp ikke. Er det noe annet jeg kan gjøre?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Da tror jeg eneste utvei er å gjenopprette iPaden og deretter sette opp som ny. Se lenke i innledningen øverst i artikkelen.

   • Maria Ve

    takk, skal prøve det.

 • Thomas A Ø

  Hvor er det blitt av knappen for iCloud faner i safari på iPhone? Finner den på iPaden, men som sagt ikke på iPhone.

  • Thomas A Ø

   Fant de. Ligger på bunnen av åpne faner :-)

   • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

    Nemlig. :-) Powertips: Man trenger ikke trykke på X for å lukke fanene, et sveip ut til venstre fungerer også.

 • Pingback: 15 tips for bedre iPhone batteritid med iOS 7 - Applehjelp()

 • Eva

  Er ikke helt fornøyd med de nye oppdateringene. Bildene blir vesentlige mye større når man bruker dem som bakgrunnsbilde på telefonen. Går det ann å endre dette på noen måte slik at man får med hele bildet, og ikke bare halve? Om ikke, går det ann å endre tilbake til det gamle systemet?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Ikke helt sikker på om jeg skjønner hva du mener her, men har du prøvd å zoome bilde ut?

   • Benedicte Zimmermann

    Enig.. Det går ikke å endre str på bakgrunnsbildene.. Veldig irriterende :(

 • Roger Røen

  Hvordan blir blir jeg kvitt meldingen «koble til itunes for å bruke pushvarsling» når jeg åpner en app? Gjelder de fleste apper. Oppskrift mottas med takk…

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Roger løste dette selv, så om noen andre har samme problem siterer jeg løsningen (han skrev dette på Facebook): «Etter mye krøll fikk jeg tatt backup, deretter tilbakestilte jeg den via iTunes, gjennopprettet også via iTunes. Nå ser det ut til at ting er litt bedre. Sist jeg oppdaterte/tilbakestilte skjedde det via iCloud. Det funket ikke.»

 • 10gergutt

  Fins det fortsatt en «søk-på-siden»- funksjon i Safari?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Hm…har dette vært tidligere i Safari under iOS 6, altså?

   • 10gergutt

    Åpnet seg som en mulighet når en brukte det spesifikke søkefeltet øverst til høyre, «Finn på siden». Veldig nyttig på omfattende nettsider.

    • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

     Fant den! Bare gjør et søk i URL/søkefeltet som normalt. Ditt treff blir sortert etter:
     – Topptreff
     – Google-søk
     – Bokmerker og logg
     – På denne siden

     Du må altså gå til bunnen av listen med søketreff. Deretter kan du bruke pilene for å finne neste treff for ditt søkeord på siden.

 • Jorunn Forberg

  Jeg tok ikke sikkerhetskopi før jeg oppgarderte Ipaden , men nå ønsker jeg den gamle versjonen tilbake, er det mulig? Synes nemlig at den blir så fort utladet .

  • Gro Anja Gjøvik

   Leter også etter denne funksjonen i tillegg til logg i safari…

   • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

    Loggen i Safari ligger under bokmerke-knappen nederst.

    • Guest

     Takk :) Noen som har funnet ut hvordan søke i siden da?

     • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

      Ja, se min kommentar rett over her. :-)

 • Jorunn Forberg

  Tok ikke sikkerhetskopi før jeg oppgarderte Ipaden til iOS7 ,men angrer på oppgraderingen, synes batterikapasiteten er blitt for dårlig. Hvordan kan jeg tilbakestille til iOS6

 • Cille

  Hei!
  Jeg får ikke valgt en annen ringetone enn de som allerede ligger inne på tlf, selvom jeg har kjøpt en via iTunes.
  Hva kommer dette av?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Kjøpt direkte på telefonen etter at du oppdaterte til iOS 7?

 • Pernille Katrine Hatlestad

  Dette er noe ordentlig drit. Telefonen min har blitt mye tregere, og alt er mye mindre brukervennlig! Hvordan får jeg tilbake iOS6?!

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Hver sin smak, skjønner jeg. Om du har fått tregt tastatur f.eks så hjelper det ofte med Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

   Nedgradere blir nok vanskelig før noen ev. lager et hack for dette. Mer info her; http://readwrite.com/2013/09/24/apple-ios-7-no-downgrade#awesm=~oiFUFQlq9hxlqe

   • Pernille Katrine Hatlestad

    Nå har alle kontaktene mine plutselig blitt slettet og… Og det har jeg IKKE gjort noe for. Har det skjedd med andre etter oppdateringen? «Litt» kjipt å sitte å lagre alle nummere på nytt…

    • Kari Eikeland

     Dette lurer jeg også på!

 • Benedicte Zimmermann

  Går det ikke å endre str på bakgrunnsbildene lenger? Veldig irriterende..

 • Benedicte Zimmermann

  Går det ikke å endre str på bakgrunnsbildene lenger? Veldig irriterende..

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Hva mener du? Jeg kan fint endre størrelsen og posisjon på bakgrunnsbildene.

   • Benedicte Zimmermann

    Når man skal ordne et nytt bakgunnsbilde blir bildene «strekt» ut så de dekker hele skjermen. Før kunne vi gjøre bildene mindre og endre de opp og ned på skjermen. Det går ikke lenger. Verken på min eller venninda mi sin tlf!

 • Andreas

  Jeg sliter med at meldinger ikke blir sendt via iMessage. Har aktivert iMessage og også huket av valget «Send som SMS», et alternativ som brukes dersom iMessage ikke er tilgjengelig. Likevel blir meldingene hengende – det står «Sender…» uten at noe mer skjer.

  Noen som har en quickfix på problemet?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Dette var en kjent bug som nå er fikset i oppdateringen 7.0.3.

 • Ly Vo

  Hei, hvordan sletter jeg været på en by jeg har søkt opp? Tidligere kunne jeg velge redigere også ta bort den byen jeg la til, men nå finner jeg ikke helt ut hvordan jeg fjerner det…

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Trykk på liste-ikonet nederst i høyre hjørne, da får du en liste over alle stedene du har lagt til/søkt opp. Sveip fra høyre til venstre på stedet du ønsker å slette.

 • Nora

  Hvordan gjenoppretter man iPhonen med denne versjonen? «Slett alt innhold og alle innstillinger» hørtes veldig skummelt ut.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Ja, å gjenopprette betyr jo å slette alt innhold og alle innstillinger. Gjøres altså kun om du har backup og har overført bilder/videoer til Mac/PC eller Dropbox etc.

 • Ly Vo

  Tusen takk for svar og hjelp:)

 • Kari Eikeland

  Jeg skal videresende en tekstmelding, holder på en boble. Da viser det kopier/mer, men ingen ting skjer. Jeg har ikke fått iOS2 Flashback, hvordan får jeg den?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Du må altså trykke på «Mer…» deretter velge meldingen som skal videresendes og til slutt trykke på pilen nederst i høyre hjørne.

 • Kristine Bergmo Severinsen

  Er det muligheter og kunne få tilbake i iOs6 etter man har fått iOs7?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Nei.

 • bertine halland

  jeg har lastet ned IOS 7, men den har stoppet opp, så jeg nullstillte den. nå har den vist eple logoen i over 14t og ikke mer, har ladet i støpselet å i pc, men ingenting hjelper noe serligt. Hva kan jeg gjøre?

 • Gunnlaug B. Dale

  Alle appane forsvann i oppdateringen. No må eg søka dei opp i appstore kvar gong eg skal bruka dei, og dei feste seg ikkje på ny. Løsning?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

 • John Tennholm

  Får ikke opp pdf i safari, nettleseren prøver, men lukkes bare

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Har du prøvd flere enn en PDF? Tatt omstart? Prøv ellers Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

   • John Tennholm

    Prøv selv å google opp f.eks en bussrute i pdf og se om du får åpnet den…
    Omstart hjalp ikke, og å nullstille innstillingene blir siste utvei..

 • John Tennholm
  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Den bomber her også. Jeg mistenkte at grunnen var en «ø» i filnavnet på PDFen, så jeg lastet ned, ga den nytt filnavn og lastet opp på egen server for å teste. Men den krasjer uansett mobil Safari hver gang. Så det er altså noe muffens med den PDFen, aner ikke hva. Denne funker jo f.eks fint: http://www.ostfold-kollektiv.no/userfiles/H_100.pdf

 • Bjørn Bergflødt

  Hei. Nå sliter jeg. Jeg er en godt voksen mann, som ikke har tilgjengelig hjelp fra ungdom :-)
  Jeg har oppgradert min iPad mini med iOS 7.0.2. og iPad’en har blitt tregere. Før det hadde jeg oppdatert Facebook appen; 6.5.1. Denne appen virker nå veldig dårlig. Har forsøkt å slette fb-appen for så å installere den i gjen, men uten bedring.
  1) Etiketter i meldinger står bare og blinker som firkanter og nyhets-sidene «hakker» når jeg blar opp eller ned.
  2) får ikke lastet opp etiketter, feilmelding; » . .ikke nettverksforbindelse . .» (dvs.; etiketter lastes opp i Fasebook men blir ikke tilgjengelig fb-appen på iPad).
  3) Får ikke logget av fb i fb-appen. Jeg trykker på «logg ut», men får opp en side hvor det står «Logget inn som (Navn), med en knapp «Fortsett», trykker jeg her er jeg rett inne igjen uten bruker og passord. Alstå kan andre som har tilgang til iPaden gå rett inn i fb med min bruker. IKKE BRA!!
  Har forsøkt «Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger», uten suksess.
  Hvordan kan jeg få rullet tilbake iOS og fb-appen? Slik det er nå er hel vitsen med iPad borte for min del.
  Jeg har MacBook Air og vurdert å kjøpe iPhone, men avventer dette til problemene mine er løst.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Det er dessverre ikke mulig å nedgradere til iOS 6. Så enten må du vente til Facebook fikser dette i en oppdatert versjon av sin iPad App eller kanskje prøve en fullstendig gjenoppbygging av din iPad. Se innledning i artikkelen med lenker til hvordan dette gjøres.

   • Bjørn Bergflødt

    Takk for svaret. Jeg kommer ikke til å bruke mere tid på dette. Jeg skroter mini’n. Lever godt uten den tror jeg.

    • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

     For å slette Facebook kontoen fra iPaden, kan dette gjøres fra Innstillinger – Facebook – Ditt navn – Slett konto.

 • Victor Nicolaisen

  Hei Frode. Har en 4S som er oppdatert med IOS7… Alt vel inntil i kveld. Dobbeltrykte på hjem knappen for å slette hvilende apper i bakgrunnen. Vet ikke riktig helt hva som skjedde men nå har jeg følgende problem. På skjermen kommer det en synlig 4-kant rundt uansett hva jeg trykker på. Deretter må jeg trykke på nytt for å få respons. Det største problemet er at Swipe-funksjonen alle veier er borte, fungerer hvertfall ikke. Holder på i sikkerhetskopiere nå. Regner med jeg må tilbakestille hele telefonen. Forslag, tips?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Hm…dette høres jo nesten ut som om du har (uten vilje) aktivert en form for Bryterkontroll som du finner under Innstillinger Generelt – Tilgjengelighet. Har du prøvd Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger?

   • Victor Nicolaisen

    Heisann. Det kan hende det er korrekt det du sier. Men jeg kommer ikke inn på Innstillinger generelt. Som du husker kan jeg ikke swipe eller scrolle.. kjedelig dette.

    • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

     Prøv trppelklikk på Hjem-knappen.

     • Victor Nicolaisen

      Fantastisk. Alt ok etter trippelklikk. Hva pokker er dette for tull? Har jeg trippelklikket i utgangspunktet og hva er det jeg i så fall aktiverer?

     • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

      Se Innstillinger/Generelt/Tilgjengelighet/AssisitveTouch/Tilgjengelighetssnarvei.

 • Kjartan Melberg

  Når jeg skal finne en kontakt i fra «telefonappen» får jeg ikke opp tastaturet når jeg plasserer meg i søkefeltet. Ikke mye vits i søkefelt om man ikke kan skrive inn søkeord. Noen tips? (Funker når jeg går inn i kontaktene direkte).

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Snodig. Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

   • Kjartan Melberg

    Men da nullstilles vel en haug med ting jeg ikke ønsker å nullstille og.

    • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

     Ja, men dette er altså kun innstillinger, ikke data eller f.eks mailoppsett.

    • Kjartan Melberg

     Forstår det. Jeg kan jo alternativt legge om «arbeidsprosessen» og starte et hvert anrop fra Kontakter. Litt irriterende uansett.

     • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

      Som sagt, Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger fikser mange forskjellige problemer relatert til oppgraderingen. Kanskje dette også?

 • Nils Petter Aksdal

  Hei Håper noen kan hjelpe meg. Har IPhone 4 og den har låst seg. Uansett hva jeg trykker på kommer det opp en hvit firkant rundt og «Siri» forteller hva det er. Må bruke 3fingrer for å komme til kodelås, skjermen reagerer (Siri) forteller meg hvilke tall jeg trykker på. Klarer derfor ikke å låse den opp. Vet ikke hva som har skjedd, da min datter på 3 år «spilte» på den

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Prøv trippelklikk på Hjem-knapp.

 • Guest

  Tekstmeldingene som min sender havner også inn på Ipaden, hva skal til for å fjerne dette ?

 • Lars Ihle

  En gant til… Tekstmeldingene som min kone sender fra sin Iphone, havner inn på min Ipad.Hva skal til for å fjernet dette ?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Sent svar, men du må logge ut av din kones Apple ID på din iPad under Innstillinger/Meldinger. Eller så bruker hun din Apple ID på sin iPhone og må logge ut av denne. Apple ID er ikke noe man bør dele på.

 • Hans Espen

  Etter den nye oppdateringen klare ikke telefonen finne wifi lenger? hva kan jeg gjøre? har gjort alt som står på apple sine sider… Prøvde nylig og gjennopprette hele telefonen. Men sikkerhetskopiering jeg tok er nå vekk! så har ingenting på telefonen lenger og kan forsatt ikke finne wifi…

  • Andreas Torgersen

   Har hatt akkurat samme problem. Leste på Internett at 15-20 min i frysen skulle gjøre susen, og tro det eller ikke, det funker faktisk! Men telefonen hopper litt av og på wifi, men det er vel bedre enn å betale mye ekstra i måneden på datatrafikk når du allerede har bredbånd, el. lignende, i hjemmet

 • Terje Torp

  hei ! Finner ikke igjen notat appen min,…..hva kan ha skjedd ? Har de andre som er standard i ios….merkelig ? Trodde ikke den kunne slettes. Savner da notater som jeg har skrevet tidligere.

 • HvemDer

  Hvordan slå av programmer man ikke lengre bruker på Iphon 5s ? når de ligger der å går bruker de jo masse unødvendig strøm.. Kan noen hjelpe meg?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Det er ikke korrekt at programmene bruker masse strøm når de ikke brukes. Unntakene er apper som bruker GPS etc. aktivt i bakgrunnen. For å lukke, dobbeltrykk på Hjem-knapp og «sveip» opp de appene du ønsker å lukke. For å optimalisere batteritid på din iPhone, se her: http://www.applehjelp.no/eplekart/15-tips-for-bedre-batteritid-med-ios-7/

   • HvemDer

    Takk for svaret. Det var nyttig info.
    Subject: Re: New comment posted on iOS 7 – her er detaljene du trenger å vite!

 • Christer

  Hei.

  Jeg har problemer etter oppgradering til Ios 7.

  Jeg kan ikke bruke snap chat lengre for da får jeg opp denne beskjeden: «koble til itunes for å bruke pushvarsling»
  En annen ting er at jeg ikke får aktivisert iMessage lengre.
  Når jeg prøver dette står det «venter på aktivisering» men ingenting skjer.
  Hvis jeg trykker på «bruk en Aplle-ID til iMessage» får jeg bare «Kunne ikke logge på. Kontroller nettverksforbindelsen, og prøv igjen»
  Det er ikke noe galt med nettverket og har prøvd med WIFI og uten og over flere dager, men dette går ikke.
  Hva gjør jeg?

 • Lasse

  Hei, jeg kjørte denne oppdateringen på mobilen min igår, når den var ferdig så kom det opp at jeg måtte koble til itunes.. gjorde dette og der fikk jeg beskjed om at jeg måtte tilbakestille telefonen. når jeg gjorde dette kom det opp en feilmelding om at oppdateringen ikke ble gjort riktig eller noe, prøvde igjen og da kom den igjennom hele loadingen.. startet opp telefonen og merker at det har blitt ny layout osv. velger deretter språk og land. etter det så står det koble til itunes, når jeg da kobler opp kommer det en melding : det har oppstått en feil med din iphone, klikk her for å se på dine service alternativ.. må den inn på reparasjoen?

 • zoom

  Det står her at man kan zoome inn i video opptak og ta et stillebilde. Slo på kamera men fant ikke denne nyhet iOs7.0.3, verken zoom eller ta et stilbilde knapp :( I tillegg finner ikke innebygde flash som var på iOs6 – den værte så kort……

 • Kristin

  Veldig irriterendes at når jeg skal bytte bakgrunnsbilde til låst- eller hjem skjermen så blir bildet automatisk zoomet inn. Vet du om det er mulig å endre på dette uten å gå tilbake til iOS6? Er umulig å zoome det ut til vanlig størrelse, og hele bildet blir ikke med, bildet er også veldig uklart.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Tips: Åpne bilder i den vanlige Bilder-appen, skaler bildet slik at alt blir med. Ta deretter bilde av skjermen (Dvale 0g Hjem-knapp samtidig). Du vil nå få et nytt bilde i kamerarullen med sorte kanter på topp og bunn som du kan zoome som du ønsker.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Tips: Åpne bilder i den vanlige Bilder-appen, skaler bildet slik at alt blir med. Ta deretter bilde av skjermen (Dvale 0g Hjem-knapp samtidig). Du vil nå få et nytt bilde i kamerarullen med sorte kanter på topp og bunn som du kan zoome som du ønsker.

 • Robin Wollan Grasdal

  hei eg har problemer med iphonen min det var en forrige som eide den og eg fikk den då men icloud er låst det kommer bare fram (krever passord) men jeg kan ikke passordet hans har prøvd å nullstille den men kommer det samme kommer fram trenger hjelp :)

 • Tarjei

  etter IOS 7.4 kan jeg ikke gå inn på itunes appstore og sånne ting fordi jeg ikke har verifiserings kode hvordan fikser jeg det

 • Tarjei

  jeg kan ikke gjenopprette den via pc heller og det er dritt:(

 • Jens Størset

  Hvordan får jeg tilbakestilt ios 6

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Ikke mulig. Altså, umulig å nedgradere fra iOS 7 til iOS 6. Men kanskje du mente hvordan du nullstiller en enhet som er på iOS 6? I så fall, enten via iTunes eller direkte på iPhone under Innstillinger/Generelt/Nullstill.

 • Agnar Karlsen

  hei.
  forsøker å oppdatere til ios7.5. kommer ikke videre etter å ha trykket enig på vilkår og betingelser.hjeeeeelp

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Prøv en omstart.

 • Trude hansen

  hei. når jeg skal laste ned apps fra appstore, får jeg opp at jeg må godta de nye vilkårene, det kommer at jeg må sende den til meg selv på epost,jeg prøver, men uten resultat. og når jeg da prøver å trykke på enig ,kommer det bare opp at det ble et tidsavbrudd, og så henger alt seg. noen tips?? på ipad.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Det har kanskje løst seg, men om ikke – prøv en omstart av din enhet.

 • tore1939

  Hvordan sletter jeg meldinger på Ipad 4?@

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Du kan vel «swipe» til venstre rett på meldingen?

 • tore1939

  Hvamener du med å swipe?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Å dra fingeren bortover.

 • Jan R Olsen

  Jeg har en iPhone4 og jeg har for første gang tatt en oppgradering, til ios7. Jeg backet up alt via iTunes før jeg oppdaterte, men når jeg skal hente tilbake dataene, får jeg feilmelding hver eneste gang. På nettet ser jeg at dette er et vanlig problem, å få tilbake det man backet opp. Jeg har prøvd mange råd som jeg har funnet, men får stadig feilmelding «iTunes kunne ikke gjenopprette iPhone-enheten «eiers iPhone» fordi det oppsto en feil.»

 • Silje Aasgaard

  Jeg oppdaderte ipaden min, men så får jeg beskjed om at den må gjennomdrettes, men jeg tok ikke sikkerhetskopi!! og nå kommer jeg til å miste alt, hva gjør jeg?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Får du opp et ikon med kabel om å koble den til iTunes?

   • Silje Aasgaard

    Ja, jeg koblet den til itunes, og måtte trykke på gjenoppdrett… men da fikk jeg en feil melding, hva gjør jeg nå?

 • Martin Bjarnar Pettersen

  Hei jeg har en mamma som HAR gjort sånn at vis jeg er inne på porno f.eks. Så kan ho se det grunnet at ho har gjort sån at det ikke går an å tømme loggen:( ho har liksom stengt knappen. Hvordan åpner jeg den igjen så jeg kan slette loggen?? Fint med Raskt svar!!!

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Høres ut som hun har slått på foreldrekontrollen – og da er det kun hennes valgte passord som kan låse opp denne.

 • Ebba R

  Jeg leter og leter og eksploderer nesten ( en kvinnelig, selvdestruktiv eksplosjon…). Hvorfor får jeg ikke gjennomført en eneste oppdatering etter ios7? Det ligger en gammel, ubrukelig og ubrukt iTunesbruker med ikke-kontaktbar mailadresse og sperrer. Er i orden i innstillinger, dvs min bruker står der, men ikke når jeg skal oppdatere. Det var ikke sånn før !

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Tips: Slett disse appene som tilhører gammel bruker og last de ned på nytt med din nye bruker.

 • anon

  Er det mulig – på en iPhone 4S å gjøre det slik at tekstmeldinger (til en og samme person) ikke blir satt opp som trådete samtaler, men (kun) som enkeltmeldinger?

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Nei, det finnes dessverre ikke et valg for å endre dette.

 • Veronica Johnsen

  Min iPhone 5s som er 2 mnd gammel har nettopp blitt ødelagt etter oppdateringen 702.. Skjermen ble blå og den gikk av og på i ett kjør. Igår kveld kortsluttet den og er sendt på service. Har iCloud men bare bildene mine er komt over på ipaden og ikke videoene. Hvor er de? Har en baby på 5 uker og er veldig lei meg for at disse filmene er vekke!!!!!!:(

 • Kambo

  hei jeg får ikke brukt videokameraet på min ipad, hva gjør jeg galt (får ikke flytta over til video)

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

 • Ragnhild parnas

  Hei! Hvorfor er det slik at når man prøver å legge til en bakgrunn så blir den så forstørret? Det var ikke slik før.

  • http://www.frodelamoy.no/ Frode Lamøy

   Om du har oppdatert til iOS 7.1 har du nå et valg om å sette «Perspektiv» til «av» etter at du har valgt bilde.

 • Juliane Frøyna Heistad

  Har problemer med at på FaceTime så kommer det beskjed om at personen jeg prøver å ringe ikke er tilgjengelig, eller at det står «kobler til» hele tiden, men det blir aldri noen samtale på FaceTime. Skjer med hver person jeg prøver å ringe, men funker aldri. Tar imot alle mulige tips!

 • Ruqya

  Mobilen min klikket helt etter siste oppdateringen:O får bare opp svart skjerm med iphone-logen:( hjelp meg…

 • kg

  Står at internett/wifi ikke er tilgjengelig. Det går rett og slett ikke ann å skru det på.. Har prøvd å skru den av og på og jeg har prøvd å gjennopprette internettinnstillingene. Aner ikke hva jeg kan gjøre for å fikse problemet..?

  • kg

   Har forresten en iphone 4S :-)
   Håper det er noen som kan komme med forslag!

 • Mei mei mei

  I det siste så kan jeg ikke se videoer på youtube eller se på filmer på netflix, nettet kobler av med en gang jep trykker på start. Har prøvd å ha på mobilt nett også, men det funker ikke, va skal jeg gjøre?

 • jassica

  Kjæresten min dumpet meg for en uke siden etter at jeg beskyldte ham for å se noen andre og fornærme ham. Jeg vil ha ham tilbake i livet mitt, men han nekter for å ha noe kontakt med meg. Jeg ble så forvirre og vet ikke hva jeg skal gjøre, så jeg kommer til internett for å få hjelp, og jeg så et vitnesbyrd om hvordan en spell caster hjelpe dem til å få sin ex tilbake så jeg kontakte spell caster og forklare problemet mitt til ham og han kastet en spell for meg og forsikre meg om 2days at min ex vil komme tilbake til meg, og til min største overraskelse den andre dagen min ex kom banket på min dør og tigge om tilgivelse. Jeg er så glad for at min kjærlighet er tilbake igjen, og ikke bare det, er vi i ferd med å gifte seg. Nok en gang takk DR OJEFOR spell. Du er virkelig talentfull og begavet. E-post: DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM er det eneste svaret. Han kan være til stor hjelp, og jeg vil ikke lenger publisere ham fordi han er en fantastisk mann …..
  han kan løse følgende ……
  (1) Hvis du vil at din ex tilbake.
  (2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
  (3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
  (4) Du vil kvinner / menn til å løpe etter deg.
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du ønsker å være rik.
  (7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være
  din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk bistand.
  (9) Herbal omsorg
  (10) Hvis du kan være i stand til å tilfredsstille din kone
  sex ønske grunn
  til lav erraction.
  (11) hvis din menstruasjon nekter å komme
  ut den dagen det
  anta eller renner over.
  (12) hvis arbeidet nekter å betale, folk
  grunn deg?.
  (13) løse et land problemet og få det tilbake.
  (14) Har din familie Denny deg av din
  ikke sant?
  (15) La folk adlyde mine ord og gjør mitt
  som.
  (16) Har du en lav sædkvalitet?
  (17) dårlige lucks
  (18) HIV CURE

 • Tøger østby

  Det kom varsel om ny oppdatering og når jeg kom hjem og hadde wifi så trykket jeg på oppdateringen og tlf var fulladet. Den jobbet seg halvveis og har nå stoppet opp, ligget sånn en time nå. Hva skal jeg gjøre? Har prøvd å slå av men ingen knapper funker

 • Leif-Bjarne Sørgård

  Hei

  Startet oppdatering ca kl 20 i går og den kjørte igjennom og slo seg av for og starte på nytt. den har kommet halvveis og der har den stått siden i går. de virker som den har hengt seg opp. har prøvd og slå av maskinen men de går ikke.

  håper de finnes en løsning på dette .

  • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

   Hei. Mitt beste tips er å Google problemet. Vær veldig spesifikk på beskrivelse. F.eks «OS X Mavericks update hanging».

 • Ali

  video opptakene tar ikke lyd og når settet telefonen på spiker fungere ikke noen har peiling hvorfor

 • Ali

  Har en i Phone 4s speaker fungere ikke når jeg tar opp filme eller når har samtale . noen har tips

 • Åsmund

  Er det mulig å slette hele meldingsfunksjonen fra iPad? Liker ikke at alle brukerne av ipaden i huset kan lese alle sms som er sendt og mottatt for min iPhone 5.

  • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

   Ja, bare gå til Innstilllinger/Meldinger og deaktiver iMessage/logg ut.

 • Pingback: iOS 8 - mange nye finesser du vil få glede av! - Applehjelp()

 • Erling

  Finner ikke Wi-fi nett etter at vi oppdaterte iphone 4s med ios8

  • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

   Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

 • SA

  Hver gang jeg går inn på aper som facebook og snapchat kommer det opp en varsling om at jeg kan koble til iTunes for å få push-varsler. Hvor finner jeg denne innstillingen når jeg er koblet til iTunes? Dette skjedde etter at jeg nylig oppdaterte til iOS 7.

 • Linda

  Hei :) Datteren min har iphone 4S. Den er oppdatert for en liten stund siden. Søndagsmorgen etter lading over natten virker ikke telefonen lengre. Har forsøkt å slå den av og på flere ganger også tatt ut sim kort og satt det inn igjen, men ingen ting skjer. Det kommer opp et eple og en svak horisontal strek på skjermen som forvinner etter kort tid og kommer tilbake igjen (svakt blinkende). Vi har prøvd å resette telefonen via Itunes, men uten hell. Er telefonens levetid over eller er det noe vi kan gjøre for å få den fikset?
  På forhånd takk for svar :) Mvh, Linda

 • AtleT95

  Hei. Ser at mange andre har samme problem som meg her. Problemet er dette med bakgrunn. Uansett hva jeg gjør så får jeg ikke det bildet jeg vil ha som bakgrunn fordi bildet automatisk blir zoomet inn. Har prøvd alt du har skrevet tidligere, men ingenting funker. Bildet er faktisk en screenshot, og på de tidligere iOsene var der bare å trykke «bruk som bakgrunn» og du fikk bakgrunn i originalstørrelse. Er ekstremt irriterende og jeg håper dere har noen råd som faktisk funker, eller at dere får oppdatert iOsen snart.

  • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

   Kan du oppgi bredde/høyde på bildet du forsøker å bruke som bakgrunn? Og bare for å nevne det, Applehjelp er altså ikke Apple. Så når du sier «dere får oppdatert iOS» så bør du heller adressere dette til Apple…

   • AtleT95

    Oppdaterte til iOS 8 nu i sted. Så nå funker det.
    Jeg bare hang meg på her siden det var det eneste jeg fant som kunne hjelpe. Men som sagt, er blitt rettet opp på den nyeste oppdateringen, og det er bra 😉

    • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

     Bra!

 • Ammy Honghiran

  Har glemt å lagere bilde og innhold før jeg begynner å oppdatere til ios7 på iphone 4. Å nå r alle bilde borte. Blir de slettet helt eller kan jeg på noe måter få dem tilbake??

 • Sofie

  Jeg har fått en melding og nå klarer jeg ikke å gå inn på meldinger på min iphone 5s uten at den hopper ut fra appen. Klarer altså ikke å sende meldinger eller se meldinger. Noen som vet hvordan jeg kan få slutt på dette?

  • http://www.applehjelp.no/ Frode Lamøy

   Prøv Innstillinger/Generelt/Nullstill/Nullstill alle innstillinger.

 • Pingback: hvordan nullstille iphone 4 | veslines()

 • Roseline William

  Jeg var vondt og hjerte knust da et veldig stort problem oppstod i ekteskapet min syv måneder siden, mellom meg og min mann. så forferdelig at han tok saken til retten for en skilsmisse. Han sa at han aldri ønsket å bo med meg igjen, og at han ikke elsker meg lenger. Så han pakket ut av huset og gjorde meg og mine barn gikk gjennom sterke smerter. Jeg forsøkt alle mine mulig betyr å få ham tilbake, etter mye tigge, men alt ingen avail.and han bekreftet at han har gjort sin beslutning, og han aldri ville se meg igjen. Så på en kveld, som jeg kom tilbake fra jobb, møtte jeg en gammel venn av meg som ba for min mann. Så jeg forklarte alle ting til ham, så han fortalte meg at den eneste måten jeg kan få min mann tilbake, er å besøke en spell trinse, fordi det har virkelig fungert for ham også. Så jeg har aldri trodd i stave, men jeg hadde ingen andre valg, enn å følge hans råd. Da ga han meg den e-postadressen til stave caster som han besøkte. Så neste morgen, sendte jeg en e-post til adressen som han ga til meg, og spell caster forsikret meg om at jeg vil få min mann tilbake neste dag. Hva en fantastisk uttalelse! Jeg aldri trodd, så han snakket med meg, og fortalte meg alt jeg trenger å gjøre. Neste morgen, så overraskende, ga min mann som ikke ringer meg de siste 7 månedene, meg en samtale å informere meg at han kom tilbake. Så fantastisk! Så det var hvordan han kom tilbake samme dag, med masse kjærlighet og glede, unnskyldte han for sin feil og for smerter forårsaket han meg og våre barn. Deretter fra den dagen var vårt forhold nå sterkere enn hvordan det var før, ved hjelp av Dr. igbudu. Så, jeg vil rådet du ute hvis du har problem kontakte ham, jeg gi deg 100% garanti for at han vil hjelpe deg… Sende ham at:igbuduspellhome@gmail.com takk!

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Motta mail når neste artikkel fra Applehjelp blir publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi bedriver ikke spam og sender ut maks 6 nyhetsbrev i året. Du kan melde deg av når som helst. 

Takk for at du ønsker å motta nyhetsbrev fra Applehjelp!